EVENIMENTE

Programul “Școala Altfel – 2018”


În perioada martie – iunie 2018, cu ocazia Programului “Școala Altfel – 2019”, am primit, la sediul instituției noastre, vizita unui număr de peste 600 de preșcolari, elevi, părinți și cadre didactice. Cu această ocazie, participanților le-au fost prezentate atribuțiile, activitățile și misiunile specifice, cât și aeronavele din dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

Vizualizare galerieZiua Porților Deschise pentru Copii 2018


Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, Ministerul Afacerilor Interne a organizat vineri, 31 mai, la sediul instituției situat în Piața Revoluției nr. 1A, "Ziua Porților Deschise pentru Copii". La acest eveniment, Inspectoratul General de Aviatie a fost prezent cu două elicoptere de tip EC-135 , din care un elicopter dotat pentru executarea misiunilor de sprijin a forţelor ce menţin ordinea şi siguranţa publică și un elicopter echipat pentru executarea misiunilor aeromedicale SMURD. Colegii noștri au reusit sa satisfaca pe deplin curiozitatea vizitatorilor, în marea lor majoritate copii,oferind totodata ocazia celor mici să urce la bordul elicopterelor și să afle ce înseamnă și ce implică aviația Ministerului Afacerilo Interne.

Vizualizare galerieBOBAS - Boboc AirShow 2018


Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic a Ministerului Apărării Naționale a organizat în data de 16.06.2018, începând cu ora 09.30, pe Aerodromul Boboc, Ziua Porţilor Deschise şi Mitingul aerian Boboc Air Show – BOBAS ediţia 2018. La acest eveniment de anvergură națională și de tradiție în Forțele Aeriene Române, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a participat cu un elicopter de tip EC-135 nr.297 dotat pentru executarea misiunilor de sprijin a forţelor ce menţin ordinea şi siguranţa publică, echipat inclusiv cu sistemul FLIR - sistem de observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte, ce permite transmiterea în timp real a imaginilor; Programul activităţilor a inclus evoluţii solo şi în formaţie cu aeronave militare şi civile, exerciţii tactice cu aeronave şi militari, precum şi o expoziţie statică cu aeronave din înzestrarea Forţelor Aeriene Române, ale Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. şi ale Aeroclubului României.

Vizualizare galerieAeroNautic Show 2018 – Lacul Morii, 15 septembrie 2018


Și în acest an, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a particit la a noua ediţie a AeroNautic Show 2018, desfășurat în Lacul Morii și Parcul Crângasi. Piloții elicopterului EC 135 echipat pentru executarea misiunilor aeromedicale SMURD, au executat un exercițiu demonstrativ prin care au prezentat publicului modul de acțiune în cazul în care este solicitată intervenția elicopterului pentru preluarea unei persoane înecate.

Vizualizare galerieZiua României – 01 decembrie 2018


În anul Centenarului Marii Uniri, instituția noastră a participat la activitățile prilejuite de Ziua Națională a României. Dispozitivul de zbor al Ministerului Afacerilor Interne a fost condus de comandorii Florin Ciornei și Traian-Ioan Cârstoiu. Blocul de paradă al Ministerului Afacerilor Interne a fost compus din 6 elicoptere: trei elicoptere EC-135 un elicopter MI-8 și două elicoptere MI-17.

Vizualizare galerieZIUA INSPECTORATULUI GENERAL DE AVIAŢIE - 20 IULIE


În anul 1913, Aviaţia Militară s-a aflat în organica batalionului de specialităţi din cadrul Geniului, al cărui patron spiritual era Sfântul Ilie. Ulterior, cănd aviaţia a devenit armă de sine stătătoare, patronul spiritual a fost preluat şi menţinut. După evenimentele din decembrie 1989, după ce s-au câştigat libertăţile religioase la adevărata lor valoare, s-a revenit, cu timpul, la sărbătorirea zilelor de armă în zilele patronilor spirituali. În conformitate cu Legea nr. 382/2004 privind Ziua Aviaţiei Române şi a Zilei Marinei Române, Ziua Aviaţiei se sărbătoreşte, anual, în data de 20 iulie.

Este momentul în care personalul aviaţiei militare şi civile, solidar cum au fost întotdeauna în cei peste 100 de ani de aeronautică naţională, îşi îndreaptă gândurile de mulţumire şi recunoştinţă spre iluştrii înaintaşi, spre toţi aceia care, fără a-şi precupeţi sângele şi viaţa, s-au jertfit întru apărarea independenţei şi suveranităţii patriei.

 • Mesajul inspectorului general cu ocazia zilei inspectoratului - 1 august 2011

  Descarcă: (format .pdf)

 • Activitati aeronautice ocazionate de sarbatorirea Zilei Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I. - 20 iulie 2014

  Descarcă: (format .pdf)

 • Mesajul viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Inspectoratului General de Aviatie

  Descarcă: (format .pdf)

ZIUA AVIAŢIEI ROMÂNE - 20 IULIE


În fiecare an, la 20 iulie, aviatorii români, militari şi civili, deopotrivă, îşi sărbătoresc patronul spiritual şi, totodată ocrotitorul, pe Sfântul Ilie Tesviteanul.

Aviatorii Inspectoratului General de Aviaţie se alatură în fiecare an marii familii a aviatorilor români în celebrarea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

Cu ocazia zilei aviaţiei de anul acesta, I.G.Av. a participat, ca şi în anii precedenţi, la ceremonialul organizat de Statul Major al Forţelor Aeriene la Statuia Eroilor Aerului din Bucureşti, prin survolul aerian al Statuii, cu 2 elicoptere Mi-17 şi un elicopter EC-135, alături de aeronave ale celorlalte structuri de aviaţie din ţară.

 • Mesajul inspectorului general cu ocazia zilei aviaţiei - 20 iulie 2011

  Descarcă: (format .pdf)

 • Conducerea M.A.I. a depus o coroana de flori la statuia aviatorilor cu prilejul Zilei aviaţiei

  Descarcă: (format .pdf)

 • Ordinul comun al ministrului apărării naţionale, viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne şi ministrului transporturilor privind sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene

  Descarcă: (format .pdf)

Clinceni Fly-In


Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor va participa, sâmbătă, 20 octombrie a.c., cu două elicoptere, la evenimentul aviatic Clinceni Fly-In 2012.

BSDA 2012


Ministerul Administratiei si Internelor a participat în perioada 16 - 18 mai a.c., la Expozitia internationala dedicata Apararii, Securitatii Nationale si Private si Industriei Aeronautice - "Black Sea Defence and Aerospace" - B.S.D.A. 2012. La eveniment, Inspectoratul General de Aviatie a fost prezent cu doua aeronave, de tip EC - 135 si MI - 17, personalul navigant fiind la dispozitia specialistilor prezenti cu toate informatiile tehnice cat si despre aportul acestora în diferite situatii generate de misiunile în care este implicat M.A.I. În cursul zilei de joi, 17 mai - zi dedicata institutiei - Inspectoratul General de Aviatie a pregatit pentru publicul vizitator o serie de exercitii demonstrative si de maiestrie în ale pilotajului, prilej cu care a fost evidentiat modul de actiune al fortelor M.A.I. cu ocazia interventiei în situatii deosebite, unde elicopterul joaca un rol primordial.

Vizualizare galerieContact

Adresa: Calea Ion Zăvoi nr. 14, sector 1, București

Telefon: 021.310.43.99

Fax: 021.311.39.09

Program de lucru al instituției: 08:00 - 16:00

Semnificaţia codurilor meteo
TelVerde
Pentru o navigare optimă, vă recomandăm folosirea unui browser cu capabilitaţi HTML5 și CSS3.
2019 Ⓒ Inspectoratul General de Aviație
Site realizat de Biroul Comunicații Aeronautice și Tehnologia Informației